Borosane
+3
*LadyBird*
Princess.
*Just Smile*
7 posters
Adore Teens :: Teens :: Classy and fabulous. :: Fashion
Stranica 1 / 1.
Borosane
Borosane su izbačene na socijalističko tržište kao medicinska i ortopedska obuća, ženske radne cipele koje su se prodavale pod reklamnim sloganom 'Rad je odmor cijelog dana u obući borosana'. Proizvodio ih je Jugoslavenski kombinat gume i obuće Borovo iz Vukovara, piše leksikon YU-mitolgije - navodno u pogonu u Kudeljari. Izbor boja bio je neobično šarolik – bijela i plava. Bilo da ste služili drugu Titu i veseloj izgradnji socijalizma kao medicinska sestra, čistačica, konobarica ili vam se muž palio na uniforme pa ste ga svake srijede i petka navečer dočekivali odjeveni u portirku zgrade Centralnog komiteta, borosane su bile obavezan dio radne uniforme niza zanimanja na području cijele bivše Juge. Zvalo se to, savršeno u duhu socijalističkog žargona, higijensko-tehnička zaštita.
Ako nije Borovo, nije borosana
S par prstića koji vire kroz rupicu i senzacionalnim dizajnerskim otvorom za petu, borosane su se kvalificirale na par top lista najružnijih ženskih cipela u povijesti, oličenje nekulovitosti i treša. No svi ti fashion zlotvori koji nam danas žele ogaditi sjećanje na fino i pomno nedepilirane noge konobarica, hotelijerki i prodavačica čije su se crne dlake s potkoljenica lijepile za stjenke poluprozirnih bijelih i žutosmeđih najlonki zaslužuju u najmanju ruku dvotjedni preodgoj kod 'borosanki', ženske pjevačke grupe koja je, nećete vjerovati, ono, fakat postojala. Nastupale su u Kombinatu Borovo povodom državnih praznika.
Ako nije Borovo, nije borosana
S par prstića koji vire kroz rupicu i senzacionalnim dizajnerskim otvorom za petu, borosane su se kvalificirale na par top lista najružnijih ženskih cipela u povijesti, oličenje nekulovitosti i treša. No svi ti fashion zlotvori koji nam danas žele ogaditi sjećanje na fino i pomno nedepilirane noge konobarica, hotelijerki i prodavačica čije su se crne dlake s potkoljenica lijepile za stjenke poluprozirnih bijelih i žutosmeđih najlonki zaslužuju u najmanju ruku dvotjedni preodgoj kod 'borosanki', ženske pjevačke grupe koja je, nećete vjerovati, ono, fakat postojala. Nastupale su u Kombinatu Borovo povodom državnih praznika.
Kako vam se to čini? Sad posvuda vidim te reklame za Borosane.Kao da su ponovo in?
Vaše mišljenje o tome? :P
Vaše mišljenje o tome? :P
*Just Smile*- Moderator
- Broj postova : 5326
Re: Borosane
Meni je to užasno ružno.
Princess.- Administrator
- Broj postova : 15751
Meni se uopće ne sviđaju. :/
*LadyBird*- Drama Queen
- Broj postova : 1557
Ne sviđa mi se i ne zanima me :P
Lisa- Newbie
- Broj postova : 70
Kad sam kupovala startasice vidjela sam ih i ima ih stvarno fora al ja to nebi na nogu stavila :/
Phalange.- Drama Queen
- Broj postova : 3765
To je i mojoj babi ružno.
Classy- Designer
- Broj postova : 8273
Ružne suuu >.<
Pahuljica- Dude
- Broj postova : 1488
Adore Teens :: Teens :: Classy and fabulous. :: Fashion
Stranica 1 / 1.