Meksička kuhinja
4 posters
Stranica 1 / 1.
Meksička kuhinja
Jeste li ikada probali meksički kuhinju?Šta vam se najviše svidjelo?
Za početak,meksička kuhinja se ne može zamisliti bez tortilje.Ona u stvari,prektično predstavlja hljeb,tj. tanjir od tijesta na kojem je poslužen ostatak jela.Tortilje(po meni) su najbolje sa mesom i grahom.Pasulj, španski pirinač i kukuruz su tri vrste povrća koje se služe uz gotovo svaki obrok.
Drugo,takođe jelo bez kojeg Meksikanci ne mogu,enčilada je zapravo tortilja punjena jednim od mnogobrojniha nadjeva i koji se na kraju preliva nekim sosom i ili posipa sirom.
Meksička kuhinja ima obilje voća kao dezerte,a njihovi kolači se odlikuju specifičnim ukusom u kojima su pretežno zastupljeni cimet,badem i čokolada.
dodatak:Meksička jela su pretežno začinjena ljutim sosvima i umacima.Stavljate ovdje svoje omiljene meksičke recepte ako želite :)
Zadnja promjena: ella_b; uto sij 31, 2012 7:20 pm; ukupno mijenjano 1 put.
VanillaKismet- Drama Queen
- Broj postova : 4850
Re: Meksička kuhinja
OBOŽAVAM! Baš sam danas imala tortilje za ručak. Inaće ih obožavam sa svim mogućim nadjevima. <3 I sva ostala jela, predobro! Volim tako začinjeno.
I obožavam onaj tortilja čips sa salsa umakom. *_*
I obožavam onaj tortilja čips sa salsa umakom. *_*
Princess.- Administrator
- Broj postova : 15751
Ajde daj sad mi se jede čips !
haha.Inače,što kažeš,zaboravila sam napomenuti,to začinjeno,aaajme,meni vodica na usta krene.
haha.Inače,što kažeš,zaboravila sam napomenuti,to začinjeno,aaajme,meni vodica na usta krene.
Hahah. Meni to baš odgovara.
Princess.- Administrator
- Broj postova : 15751
Pa ja isto kažem,vooooooolim <3
Čili bi mogla jesti non stop.
Čili bi mogla jesti non stop.
Tortilje - nešto najsavršenije na cijelom svijetu. Često radimo tortilje. *_____________*
I gaspacho sam probala, to je neka hladna juha. Ovisi kako se napravi, meni se nije baš dojmila :P
I gaspacho sam probala, to je neka hladna juha. Ovisi kako se napravi, meni se nije baš dojmila :P
Phalange.- Drama Queen
- Broj postova : 3765
pa zašto?meni je super :)) inače juhe ne volim previše :)
Odgovara mi sva ljuta hrana, ali nažalost nisam imala prilike biti u meksičkom restoranu. Ali majka je radila tortilje, salsa umake i piletinu na meksički način. I jako mi se svidjelo sve. :)
Classy- Designer
- Broj postova : 8273
Stranica 1 / 1.