Masna kosa
+22
Psychadelia
Unique Yeah
blento. ^^
*☮♥isidora♥☮*
Daky
Jovana
Elena*
Lollipop
SpeciaŁ One
*Just Smile*
Phyre Q.
.BoKa. ♥ ^^
Pupii ^^
PaperღHearts
Allegra
Iva Tinkivinki
Classy
Ivonnii
Princess.
Muffin.
Doll.
Animal.
26 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Masna kosa
KAKO RIJEŠITI PROBLEM MASNE KOSE?
Da bi riješili problem masne kose potrebno je odrediti pravu dijagnozu, te liječiti uzrok. Ukoliko Vam se pojavila prhut, svrbež, crvenilo vlasišta, sitni prištići, teška, tanka i masna kosa tada je riječ o seborejičkom dermatitisu, odnosno seboreji.
Koristite šampone za masnu kosu i eventualno za jačanje korijena kose - Phytocedrat, crni šampon Dr. Tempt, šampon od oraha, Argeal, šampon s ekstraktom lavande, kadulje, ružmarina i koprive to su blagi šamponi koje možete svakodnevno koristiti. Ispirati kosu u mlakoj vodi jer vruća voda stimulira rad žlijezda lojnica. Obavezno treba hraniti kosu iznutra koristeći određene vitamine i minerale za kosu: biotin, cink, vitamin C, vitamin B.
Zanimljivosti iz kuhinjskog ormarića:
* za uklanjanje viška masnoće ispirite kosu destiliranom vodom u koju ste dodali malo limunova soka
* ukoliko utrljate žlicu ricinusova ulja u vlasište dva sata prije pranja, kosa će Vam biti sjajna, a zaštitit ćete i ispucale vrhove
* da bi se oslobodili prhuti prokuhajte četiri žlice suhog timijana u dvije šalice vode, kad se ohladi, nanesite na čisto i vlažno vlasište
* prilikom pranja oslabljene kose, isperite kosu s vodom u kojoj je prokuhana svježa ili osušene kopriva, uspjeh je očit: kosa je gušća, mekša, lepršava i bez prhuti
Da bi riješili problem masne kose potrebno je odrediti pravu dijagnozu, te liječiti uzrok. Ukoliko Vam se pojavila prhut, svrbež, crvenilo vlasišta, sitni prištići, teška, tanka i masna kosa tada je riječ o seborejičkom dermatitisu, odnosno seboreji.
Koristite šampone za masnu kosu i eventualno za jačanje korijena kose - Phytocedrat, crni šampon Dr. Tempt, šampon od oraha, Argeal, šampon s ekstraktom lavande, kadulje, ružmarina i koprive to su blagi šamponi koje možete svakodnevno koristiti. Ispirati kosu u mlakoj vodi jer vruća voda stimulira rad žlijezda lojnica. Obavezno treba hraniti kosu iznutra koristeći određene vitamine i minerale za kosu: biotin, cink, vitamin C, vitamin B.
Zanimljivosti iz kuhinjskog ormarića:
* za uklanjanje viška masnoće ispirite kosu destiliranom vodom u koju ste dodali malo limunova soka
* ukoliko utrljate žlicu ricinusova ulja u vlasište dva sata prije pranja, kosa će Vam biti sjajna, a zaštitit ćete i ispucale vrhove
* da bi se oslobodili prhuti prokuhajte četiri žlice suhog timijana u dvije šalice vode, kad se ohladi, nanesite na čisto i vlažno vlasište
* prilikom pranja oslabljene kose, isperite kosu s vodom u kojoj je prokuhana svježa ili osušene kopriva, uspjeh je očit: kosa je gušća, mekša, lepršava i bez prhuti
Animal.- Administrator
- Broj postova : 3425
Re: Masna kosa
Ja ju perem svaki dan ili svaki drugi dan, do onda mi nije masna, pa onda neznam kak brzo se masti.
Princess.- Administrator
- Broj postova : 15751
Moja se ne masti brzo. Jedino ako nosim rep -.-
Ivonnii- Drama Queen
- Broj postova : 1882
muffin je napisao/la:Imam gustu kosu pa mi se sporo masti :)
Također, moja je ponekad kao lavlja griva.
Classy- Designer
- Broj postova : 8273
moja je točno sve kaj piše u prvom postu...hehe....kupila te tablete za jačnje kose i poseban šampon....malo je pomoglo
Iva Tinkivinki- Dude
- Broj postova : 1000
meni se zna mastit pa ju perem svaka 2-3 dana..
Allegra- Brainiac
- Broj postova : 800
Blah.Moja kosa se bas brzo masti.
Perem je svaki 2,3 dan.
Dok recimo moja sestra svakih mesec dana. o.o
Tako je navikla.Kazu sto cesce peres vise ti se masti.
Perem je svaki 2,3 dan.
Dok recimo moja sestra svakih mesec dana. o.o
Tako je navikla.Kazu sto cesce peres vise ti se masti.
Ja imam jakoo gustu kosu,i ne masti brzo. Jednom sam bas isla vidjet kolko mi moze kosa izdrzat- briem nekih 2 tjedna. Nisam isla dalje. xD
Pupii ^^- Brainiac
- Broj postova : 844
Imam dobru kosu, ne masti se brzo, mogu i do dva tjedna bez pranja XD
Ali ju naravno perem, svaka tri dana obavezno.
Ali ju naravno perem, svaka tri dana obavezno.
Moja se brzo jako masti. Perem je svaki drugi,treći dan.
.BoKa. ♥ ^^- Newbie
- Broj postova : 30
Jako mi se brzo masti kosa. Ali meni drugi govore da ja to umišljam. Svejedno, ja ne mogu podnijeti kad imam masnu kosu i perem ju svaki dan ili svaki drugi.
Phyre Q. je napisao/la:Jako mi se brzo masti kosa. Ali meni drugi govore da ja to umišljam. Svejedno, ja ne mogu podnijeti kad imam masnu kosu i perem ju svaki dan ili svaki drugi.
Tako i meni.Govore mi da će mi se kosa uništit jer da ju perem iako mi nije masna,aj baš me briga.:D
*Just Smile*- Moderator
- Broj postova : 5326
Da, pa neću hodat s masnom kosom po gradu. S: Ja se jednostavno ne osjećam ugodno i mislim da svi bulje u moju masnu kosu. >.<'ElenČiii :)) je napisao/la:Phyre Q. je napisao/la:Jako mi se brzo masti kosa. Ali meni drugi govore da ja to umišljam. Svejedno, ja ne mogu podnijeti kad imam masnu kosu i perem ju svaki dan ili svaki drugi.
Tako i meni.Govore mi da će mi se kosa uništit jer da ju perem iako mi nije masna,aj baš me briga.:D
Moja je gusta i masti se.Ali svejedno je obožavam.
SpeciaŁ One- Brainiac
- Broj postova : 735
E ja sam probala kako brzo mi se masti kosa. :) Za 4 dana. o.O
Princess.- Administrator
- Broj postova : 15751
Moja za 5-6 :D
Nekad i manje ali retko.
Ja volim kad je takva, mogu da pletem pletenice XD
Nekad i manje ali retko.
Ja volim kad je takva, mogu da pletem pletenice XD
Lollipop- Newbie
- Broj postova : 85
Pa moja se ne masti.. perem ju svakih 2 dana
Elena*- Nerd
- Broj postova : 178
Moja se brzo masti,perem je svaka 3-4 dana :/
Jovana- Wannabe
- Broj postova : 266
Moja se masti odma sledeći dan -.- Čim operem pa sutradan '.'
Strašnoooooooooooo!!!
Strašnoooooooooooo!!!
Daky- Dude
- Broj postova : 1259
Auuu..meni se kosa jako brzo masti!..-.-
Perem je svaki 3. dan!..
Perem je svaki 3. dan!..
*☮♥isidora♥☮*- Newbie
- Broj postova : 87
Meni mama kaže da ako si perem svaki dan kosu da će mi otpast :D pa mama, nisam ja od jučer :P haha :) uglavnom, svaki ju dan perem, ponekad i speglam, neznam kak se brzo zamasti jer je svaki dan čista, i volim dok je takva :)
imam vrlo tanku kosu, i gadno izgleda kad je masna xD
imam vrlo tanku kosu, i gadno izgleda kad je masna xD
blento. ^^- Newbie
- Broj postova : 62
oko toga imam sreće skoro mi se nikada ne masti (ili je to zbog jaaakog održavanja)
nikada mi se nije dogodilo da mi je kosa bila masna
hhhhh još i bolje
nikada mi se nije dogodilo da mi je kosa bila masna
hhhhh još i bolje
Ja ako šamponiram dva puta kosu onda mogu izdržati do 4-5 dana. Iako, ja perem svaki dan / drugi dan kosu jer se ne osjećam ugodno.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.