Adore Teens
Dobrodošli na balkanski forum za mlade. Ako se još niste registrirali to možete učiniti samo jednim klikom, a ako ste ipak registrirani ulogirajte se i uživajte. Pridružite nam se na forumu, aktivni smo i ekipa je super :)

Administration Team.

Join the forum, it's quick and easy

Adore Teens
Dobrodošli na balkanski forum za mlade. Ako se još niste registrirali to možete učiniti samo jednim klikom, a ako ste ipak registrirani ulogirajte se i uživajte. Pridružite nam se na forumu, aktivni smo i ekipa je super :)

Administration Team.
Adore Teens
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mršavljenje - tips by Cannibal

+12
Princess.
Doll.
Cinderella
Classy
Petra
Pahuljica
*LadyBird*
Točkica
Muffin.
Who's that?!
Daky
Psychadelia
16 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Mršavljenje - tips by Cannibal Empty Mršavljenje - tips by Cannibal

Postaj by Psychadelia uto kol 16, 2011 11:49 am

Kao što većina vas zna, ove godine ja sam smršavila negdje 22-24 kg, nisam točno sigurna. Imala sam više od 90, sada imam nekih 66-68 kg. Naravno, ja sam promijenila svoj životni stil i sada nastavljam s njime, neću prestati. Puno vas je pitalo kako sam to uspjela i evo, u ovoj temi možete me pitati što god vas zanima. Prvo ću vam napisati najosnovnije stvari svog puta kroz mršavljenje.

Kao prvo, morate znati jednu stvar. Ako se planirate upuštati u ovo, nema izlaska. Nema izlaska iz ovog dok ne dođete do cilja i dok ne budete zadovoljni sa sobom. Ako planirate prestati na pola puta, neće vam se ništa isplatiti. Druga stvar je da, ovaj put neće biti nimalo lagan.

Kažu da je 80% mršavljenja samo promijena prehrane, a 20% mršavljenja je vježbanje, no ja se ne bih složila s time. Ja bih okrenula postotak. Po meni, bitnija je vježba. No ne treba zanemariti ni prehranu. Da biste smršavili treba pripremiti neki plan. Plan prehrane i plan vježbe. Ako ste početnici u vježbanju i niste pripremljeni vježbati svaki dan preporučujem da vježbate radnim danima, a vikend uzmete za pauzu. Ja osobno sam iz prehrane izbacila slatkiše, kruh (jedem dvopek umjesto kruha), smanjila masnu hranu i više jedem salate, voće i povrće. Pod slatkiše preko ljeta u obzir dolazi samo sladoled, no nakon sladoleda morate znati da sve te kalorije treba i potrošiti. Ako vam roditelj ne želi prilagoditi prehranu, pokušajte zadovoljiti se time što imate. Što se tiče onoga "nesmijete jesti iza 18h" - to je samo mit. Smijete jesti kada god želite, preporučam 3 glavna obroka i 2 međuobroka. Pod glavne obroke smatram doručak, ručak i večeru, a pod međuobroke smatram neko voće npr. jabuka / kruška / lubenica... Tek nešto da vam ugasi glad malo. Ako niste gladni između glavnih obroka, još bolje za vas. Jedino pravilo za vrijeme hrane je da se mora čekati minimalno 5 sati između svakoga. Primjer, ako doručkujete u 7, možete ručati najranije u 12, a večerati najranije u 17 sati. Primjer 2, ako doručkujete u 10, najranije možete ručati u 15, a večerati najranije u 20h. Možda vam se to sada čini nemoguće, ali vjerujte, priviknut ćete se.

Moja mama je također na misiji za mršavljenje, tako da nije bilo teško nagovoriti je da promijenimo prehranu i način kuhanja. Ako je vaš roditelj na pola - ne može se odlučiti da li bi promijenio vašu prehranu ili ne bi - jer ne zna što bi stavio u tu prehranu, potražite recepte na web stranici "Coolinarika". Ima fantastičnih recepata koji uključuju samo hranu koja ne deblja, a genijalni su i prefini. To morate probati čak i ako niste za mršavljenje i ako ste zadovoljni svojom linijom. Npr., mama i ja svaki tjedan isprobavamo nova jela odavdje. Ako vam se i ne sviđa, bar ćete znati da ste probali. Ponekad si možete dozvoliti "guilty pleasure" jedan-dva dana u mjesec dana. Ali morate biti svijesni da sve te kalorije koje ste unijeli tokom tog dana morate i potrošiti. Pod taj dan mislim da možete jesti sve što želite i kada želite. Ali to vam ne preporučam jer ćete se osjećati glupo i imat ćete osjećaj krivnje dok ne potrošite to što ste unijeli. To bi bilo to što se tiče prehrane. Nikakva kemija to nije, jednostavno se treba pridržavati nekih pravila.

Sad se prebacimo na vježbanje. To je onaj dio koji nas (većinu) muči. Ja sam započela s laganim tempom, a sada sam ovisna o zdravom načinu života i jednostavno mi ne može proći dan, a da bar pola sata ne vježbam i treniram. Jedna stvar koju ovdje trebate znati je da ovaj dio neće biti UOPĆE lagan i savjetujem vam da idete korak po korak. Da biste uspješno gubili kilograme na ovom dijelu mršavljenja trebate kombinirati Strength i Cardio vježbe. Ali kako ćete ih kombinirati ako ne znate što znače te riječi? Cardio vježba može biti bilo što što vam ubrza rad srca i poveća vam adrenalin. Strength vježba je bilo koja vježba u kojoj učvrščujete mišiće.

Ja kod kuće imam Orbitrek koji kombinira i jedno i drugo ako trenirate na najjačoj brzini tj. najtežoj. Zašto? Zato što ubrza rad srca i učvrščuje nožne mišiće. On mi je najdraži kad vježbam, upravo zato što kombinira i jedno i drugo. Druge Cardio vježbe koje obožavam su džogiranje i bicikliranje, te su mi najdraže i radim ih s veseljem, a ove druge radim eto tek toliko da ne vježbam non-stop jedno te istu stvar. Najdraže Strength vježbe su mi čučnjevi, trbušnjaci, sklekovi i sve vježbe na pilates lopti. Ista stvar kao i sa Cardio, druge vježbe radim tek toliko da ne bude pre monotono. Ako vas zanima još vježbi, možete naći na raznim YouTube kanalima, preporučam kanal 'SarahFab'. Isto tako, Cardio vježbe mogu biti rolanje, skejtanje...

Da biste uravnotežili ove dvije grane mršavljenja - prehrana i vježbanje - preporučam jogu. Joga je zabavan sport koji će prilagoditi vaš organizam na sve te promijene koje ćete napraviti, može vam lijepo oblikovati tijelo, osjećat ćete se bolje i postizat ćete bolju koncentraciju. Ako ne znate osnove joge, možete pogledati videe na YouTube, a ako imate DVD-e Renate Sopek još bolje jer na nekima ona pokazuje kako trenirati jogu. Meni je osobno joga jako pomogla i osjećam se kao nova svaki puta kad treniram. Još jedan 'sport' koji će vam uravnotežiti organizam je meditiranje, doduše, ono će vam više pomoći da pronađete neki svoj unutarnji mir, ali i to je bitno za mršavljenje. Još morate znati da kile neće otići preko noći, ali jednom kad dođete do rezultata bit ćete sretni jer ste uspjeli.

Ako vam treba plan prehrane / vježbe, morate popuniti ovu tablicu:
Trenutna kilaža:
Koliko želim smršaviti:
Plan: [tu odaberite želite li plan prehrane ili vježbe]
Vremenski period: [tu odaberite za koliko vam vremena treba plan, npr. ako želite plan prehrane kojeg ćete se pridržavati 2 tjedna, napišite 2 tjedna]
Dodatna pitanja?:

Ja nisam profesionalac i nisam profesionalno ništa proučavala, ali tu sam da vam pokušam pomoći :)

Cheers!
Psychadelia
Psychadelia
Designer
Designer

Broj postova : 3859

http://unicornslushie.tumblr.com

[Vrh] Go down

Mršavljenje - tips by Cannibal Empty Re: Mršavljenje - tips by Cannibal

Postaj by Daky uto kol 16, 2011 9:48 pm

Trenutna kilaža: 80 kg
Koliko želim smršaviti: Barem 20 kg.
Plan: [tu odaberite želite li plan prehrane ili vježbe] Oboje? :SS
Vremenski period: [tu odaberite za koliko vam vremena treba plan, npr. ako želite plan prehrane kojeg ćete se pridržavati 2 tjedna, napišite 2 tjedna]
Pridržavaću se koliko kod je potrebno, ali bih htela da bude do novembra- 2 meseca.
Dodatna pitanja?: Nemam. :)
Daky
Daky
Dude
Dude

Broj postova : 1259

[Vrh] Go down

Postaj by Who's that?! uto kol 16, 2011 10:23 pm

Pročitala sam sve,iako ne želim smršaviti,već upravno obrnuto. Ali Tea,ti si moja inspiracija,moje nadahnuće.Jednostavno si tako mlada,a imaš takvu veliku snagu volje,jasan cilj. Definitivno sam se odlučila ozbiljno pozabaviti svojim tijelom nakon ovoga! :):)
Who's that?!
Who's that?!
Administrator
Administrator

Broj postova : 1352

[Vrh] Go down

Postaj by Muffin. sri kol 17, 2011 6:33 am

Ma ti si kraljica!
Muffin.
Muffin.
Dude
Dude

Broj postova : 1296

http://kangaroo-dz.blog.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Točkica sri kol 17, 2011 1:47 pm

Trenutna kilaža: Oko 53kg
Koliko želim smršaviti: 4kg
Plan: Vježbe
Vremenski period: Koliko je potrebno
Dodatna pitanja?: Zasad ne :)

..btw, stvarno djeluješ inspirirajuće :)) Ne znam kako da se izrazim :P, ali ti si uspjela ono što si zamisila i stvarno svaka čast :)
Točkica
Točkica
Drama Queen
Drama Queen

Broj postova : 8307

http://tocaforever.blog.hr

[Vrh] Go down

Postaj by *LadyBird* sri kol 17, 2011 2:27 pm

Trenutna kilaža: 63 kilograma.
Koliko želim smršaviti: 10 kg.
Plan: Vježbe.
Vremenski period: Do 23. rujna. :)
Dodatna pitanja? Nemam.

Muffin. je napisao/la:Ma ti si kraljica!
*LadyBird*
*LadyBird*
Drama Queen
Drama Queen

Broj postova : 1557

[Vrh] Go down

Postaj by Psychadelia sri kol 17, 2011 7:27 pm

Dada ♥️ je napisao/la:Trenutna kilaža: 80 kg
Koliko želim smršaviti: Barem 20 kg.
Plan: [tu odaberite želite li plan prehrane ili vježbe] Oboje? :SS
Pridržavaću se koliko kod je potrebno, ali bih htela da bude do novembra- 2 meseca.
Dodatna pitanja?: Nemam. :)

Točkica je napisao/la:Trenutna kilaža: Oko 53kg
Koliko želim smršaviti: 4kg
Plan: Vježbe
Vremenski period: Koliko je potrebno
Dodatna pitanja?: Zasad ne :)

..btw, stvarno djeluješ inspirirajuće :)) Ne znam kako da se izrazim :P, ali ti si uspjela ono što si zamisila i stvarno svaka čast :)

*LadyBird* je napisao/la:Trenutna kilaža: 63 kilograma.
Koliko želim smršaviti: 10 kg.
Plan: Vježbe.
Vremenski period: Do 23. rujna. :)
Dodatna pitanja? Nemam.

Ja sam išla po ovom planu, pokušajte i vi ako možete. Ako ne, pokušajte samo izbaciti masnu prehranu. Ovo je za hranu:

1. i 3. tjedan - čisti tjedan:
1.DAN: povrće - svo
2.DAN: kuhano meso
3.DAN: riža ili žganci
4.DAN: mliječni dan (sirevi - svi, jogurt ...)
5.DAN: jaja - na sve načine
6.DAN: voće - svo
7.DAN: pečeno meso (ali ne pohano, ne flaširano sa kruhom ili prezlom)

2. tjedan - mješani:
==================
1.DAN: kuhano meso + povće ( ne mahunarke, krumpir, riža)
2.DAN: pečeno ili kuhano meso + povrće
3.DAN: riža s povrćem
4.DAN: mliječno + povrće + jaja + voće
5.DAN: jaja + salate + voće + jogurt
6.DAN: voće - svo
7.DAN: meso + povrće

Znači, jedete ove namirnice cijeli dan, ali u razmaku od 5 sati između svakog velikog obroka. To je plan za tri tjedna, ali ako ne primijetite rezultate, možete i nastaviti ispočetka, kao da je prvi tjedan.

Što se tiče vježbi, preporučam ovako:

1. tjedan:
PONEDJELJAK: trčanje 10 minuta, vožnja biciklom pola sata
UTORAK: trčanje 12 minuta, vožnja biciklom 40 minuta, čučnjevi 5 minuta
SRIJEDA: trčanje 15 minuta, vožnja biciklom 50 minuta, čučnjevi 10 minuta, trbušnjaci 5 minuta
ČETVRTAK: trčanje 20 minuta, vožnja biciklom sat vremena, čučnjevi 12 minuta, trbušnjaci 10 minuta
PETAK: trčanje pola sata, vožnja biciklom sat i pol vremena, čučnjevi 15-20 minuta, trbušnjaci 15-20 minuta
SUBOTA: odmaranje
NEDJELJA: odmaranje

2. tjedan:
PONEDJELJAK: trčanje 15 minuta, vožnja biciklom sat vremena, čučnjevi 10 minuta, trbušnjaci 10 minuta, sklekovi 5 minuta
UTORAK: trčanje 20 minuta, vožnja biciklom sat i pol vremena, čučnjevi 15 minuta, trbušnjaci 15 minuta, sklekovi 10 minuta.
SRIJEDA: trčanje 15 minuta, vožnja biciklom pola sata, "6 minute excuse-busting workout"
ČETVRTAK: trčanje 15 minuta, vožnja biciklom 40 minuta, cardio/strength workout
PETAK: trčanje 15 minuta, vožnja biciklom 35-40 minuta, "fit in 6 minutes - shrink your waist"
SUBOTA: odmaranje
NEDJELJA: odmaranje

- OVO SVE OVISI O TOME koliko ste sposobni raditi. Ako vam je preteško, pojačavajte postepeno.
- AKO vam je ijedna od zadanih vježbi preteška, uvijek je možete zamijeniti s lakšom odavdje: http://soon2befit.tumblr.com/post/6535022842

Ako vam nestane inspiracije, uvijek se sjetite da ako sam ja uspijela, možete i vi. A ako još uvijek ne osjećate poticaj u sebi, posjetite ovaj blog: http://howigotthinner.tumblr.com/ i pregledajte malo slike i uskoro ćete i sami poželjeti takva tijela. A ako ni TO ne pomogne, uvijek možete doći u ovu temu po malo podrške od mene. :)

Qubz. je napisao/la:Pročitala sam sve,iako ne želim smršaviti,već upravno obrnuto. Ali Tea,ti si moja inspiracija,moje nadahnuće.Jednostavno si tako mlada,a imaš takvu veliku snagu volje,jasan cilj. Definitivno sam se odlučila ozbiljno pozabaviti svojim tijelom nakon ovoga! :):)

Muffin. je napisao/la:Ma ti si kraljica!

Pliiz

Hvala vam cure, puno mi to znači. :)
Psychadelia
Psychadelia
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by Pahuljica pet kol 19, 2011 11:24 am

Woow bravoo!
Svaka ti čast, vidi se da imaš čvrst karakter! :D
Pahuljica
Pahuljica
Dude
Dude

Broj postova : 1488

[Vrh] Go down

Postaj by Točkica sub kol 27, 2011 9:26 pm

E Tea, imam pitanje. Koliko ti je trebalo da skineš toliko kg? (mislim vremenski, mjesec, dva, tri...)
..i usput, hvala na svemu ovome :))
Točkica
Točkica
Drama Queen
Drama Queen

Broj postova : 8307

http://tocaforever.blog.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Petra ned kol 28, 2011 8:42 am

Oh blago vama, vi mislite kako smršaviti a ja se mučim kako se udebljati xD
Petra
Petra
Brainiac
Brainiac

Broj postova : 564

[Vrh] Go down

Postaj by Classy ned kol 28, 2011 1:16 pm

Samo ću reći da ti se divim. Mršavljenje nije lak put, ali ti si to snažno i odlučno izdržala i svaka ti čast! ♥ Samo tako nastavi! Trebaš biti inspiracija svima koji su rekli da je nemoguće izgubiti više od 10 kg i da nikada neće uspjeti smršaviti.
Classy
Classy
Designer
Designer

Broj postova : 8273

[Vrh] Go down

Postaj by Psychadelia uto stu 01, 2011 5:22 pm

Dakle, da ne mislite da trabunjam bezveze... (Skroz lijevo sam ja!)

- slike uklonjene zbog dragog Hrvoja :) -

Dakle... sve se može kad se hoće! ;)

Zadnja promjena: Cannibal; pet tra 27, 2012 6:56 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Psychadelia
Psychadelia
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by *LadyBird* uto stu 01, 2011 5:40 pm

Ja se tebi divim. *_________________________________*
*LadyBird*
*LadyBird*
Drama Queen
Drama Queen

Broj postova : 1557

[Vrh] Go down

Postaj by Cinderella uto stu 01, 2011 6:27 pm

SVAKA ČAST! :D
Cinderella
Cinderella
Dude
Dude

Broj postova : 864

http://fallingapartforyou.tumblr.com

[Vrh] Go down

Postaj by Classy sri stu 02, 2011 7:25 pm

OMFG. Stvarno se vidi velika razlika. Odlično! :D Kad bi bar svi bili tako odlučni kao ti koji se neprestano žale da imaju previše kilograma.
Classy
Classy
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by Doll. sri stu 02, 2011 11:14 pm

Ajme Tea, ja sam se rasplakala na ovo. Stvarno si inspirirajuće djete/cura/žena.. Vjerujem da ti nije bilo nimalo lako, i meni je stvarno drago kaj si uspjela i neznam kaj da ti kažem... meni nebi bilo lako sve ovo pisati i podjeliti sa drugima. Jednostavno svaka ti čast! Nemogu ti se nadiviti. Tako si mlada a imaš toliko energije i volje da je to nevjerojatno... Znaš, ako smijem reći, ja bi htjela da ovaj tvoj "članak" podjeliš sa što više ljudi da ti se i oni mogu divit. I sad sam zaboravila kaj sam još htjela reći ali nema veze! Čestitam ti na svom trudu i svemu kaj si napravila!
Doll.
Doll.
Administrator
Administrator

Broj postova : 3494

https://adore-teens.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj by Psychadelia čet stu 03, 2011 1:39 pm

Doll. je napisao/la:Ajme Tea, ja sam se rasplakala na ovo. Stvarno si inspirirajuće djete/cura/žena.. Vjerujem da ti nije bilo nimalo lako, i meni je stvarno drago kaj si uspjela i neznam kaj da ti kažem... meni nebi bilo lako sve ovo pisati i podjeliti sa drugima. Jednostavno svaka ti čast! Nemogu ti se nadiviti. Tako si mlada a imaš toliko energije i volje da je to nevjerojatno... Znaš, ako smijem reći, ja bi htjela da ovaj tvoj "članak" podjeliš sa što više ljudi da ti se i oni mogu divit. I sad sam zaboravila kaj sam još htjela reći ali nema veze! Čestitam ti na svom trudu i svemu kaj si napravila!

*LadyBird* je napisao/la:Ja se tebi divim. *_________________________________*

Cinderella je napisao/la:SVAKA ČAST! :D

Pretty Reckless je napisao/la:OMFG. Stvarno se vidi velika razlika. Odlično! :D Kad bi bar svi bili tako odlučni kao ti koji se neprestano žale da imaju previše kilograma.

E, nemate pojma koliko mi je drago čitati ovakve komentare. Hvala vam! Da nije bilo i vaše podrške još kad sam tek otvorila temu sa problemom, ne bih se baš motivirala toliko. :*
Psychadelia
Psychadelia
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by Princess. čet stu 03, 2011 2:14 pm

Moram se složiti sa ovim komentarima prije. Stvarno ti se divim i znam da nije bilo lako, da je lako svi bi to mogli. Svaka čast. Ja osobno nikad to ne bi mogla.
Princess.
Princess.
Administrator
Administrator

Broj postova : 15751

[Vrh] Go down

Postaj by VanillaKismet čet stu 03, 2011 5:46 pm

Vau.Promjena se stvarno vidi,i tu se vidi još nešto-tvoj karakter.Mnogo ljudi to nebi moglo,i vidjela sam jelovnik(da ga tak nazovem)i nimalo nije lak,tako da-sve čestitke!A i stvarno je pohvalno to što si odlučila da nastaviš zdravim načinom života.Bravo!
VanillaKismet
VanillaKismet
Drama Queen
Drama Queen

Broj postova : 4850

[Vrh] Go down

Postaj by Cinderella čet stu 03, 2011 7:31 pm

Mene zanima jedna stvar.
Sjećam se da si pisala kako te klinci iz škole maltretiraju zbog kilaže, što sad kažu? Su te pustili na miru?
Cinderella
Cinderella
Dude
Dude

Broj postova : 864

http://fallingapartforyou.tumblr.com

[Vrh] Go down

Postaj by Psychadelia pet stu 04, 2011 2:15 pm

Cinderella je napisao/la:Mene zanima jedna stvar.
Sjećam se da si pisala kako te klinci iz škole maltretiraju zbog kilaže, što sad kažu? Su te pustili na miru?

Ma ja ću vjerojatno uvijek za njih bit ona debela, čak i da imam 20 kila.. Iako se smirila malo situacija, moram priznati. :)
Psychadelia
Psychadelia
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by Primrose čet stu 10, 2011 9:29 pm

:O
Isuse Tea ti si moja inspiracija! Hvala bogu, ja nemam problema sa težinom, ali isuse curo koju ti odlučnost i snagu imaš! Nisam upoznala više motiviraniju mladu osobu od tebe! :D
Primrose
Primrose
Brainiac
Brainiac

Broj postova : 401

[Vrh] Go down

Postaj by VanillaKismet sri sij 04, 2012 4:47 pm

Mogu li te nešto pitati,ono-da se ne naljutiš.

Kako si dospjela do te kilaže od 90 kg?
VanillaKismet
VanillaKismet
Drama Queen
Drama Queen

Broj postova : 4850

[Vrh] Go down

Postaj by Classy sri sij 04, 2012 4:52 pm

ella_b je napisao/la:Mogu li te nešto pitati,ono-da se ne naljutiš.

Onak znaš vrlo je lako moguće da je genetski naslijedila -.-
Classy
Classy
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by Psychadelia sri sij 04, 2012 4:58 pm

Pretty Reckless je napisao/la:
ella_b je napisao/la:Mogu li te nešto pitati,ono-da se ne naljutiš.

Onak znaš vrlo je lako moguće da je genetski naslijedila -.-

Imam problema s kostima na nogama koje sam naslijedila od tate, a uzrokuju debljanje, tako da je Hanna u pravu.

Sad imam 64 kg i još pokušavam mršaviti, jer idealna težina mi je 59. Redovno vježbam, držim se prehrane i vjerujem da ću uskoro doći do cilja. Čak i kad dođem do cilja, neću prestati jer sam otkrila zdrav način života od kojeg se osjećam predobro, i ne bi prestala s ovim ni za što.
Psychadelia
Psychadelia
Designer
Designer

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next